ADO Den Haag in problemen na afketsen lening

Reacties

De financiële problemen van ADO Den Haag stapelen zich opnieuw op. De Hagenaars hadden een lening afgesloten bij een Duitse bank om het tekort op de korte termijn weg te werken, maar die deal is op het laatste moment afgeketst.

ADO Den Haag in problemen na afketsen lening

Gevolg is dat de Eredivisie-club moet inzetten op een alternatief plan om inkomsten te genereren. De salarissen aan het personeel en de spelers zijn gisteren overgemaakt, waardoor die druk voor enkele weken weg is. Toch zijn de zorgen niet minder groot. De licentiecommissie van de KNVB plaatste ADO vorige week nog in categorie 1, waardoor de club onder curatele staat.

De problemen zijn ontstaan doordat de Chinese eigenaar Hui Wang al maandenlang zijn belofte tot investeren niet nakomt. Vorig jaar in de zomer beloofde hij namens het bedrijf United Vansen in totaal 3,7 miljoen euro, maar daarvan is nog altijd geen cent binnen. Onlangs was Wang nog in Den Haag om met de clubleiding in gesprek te gaan. Hij benadrukte in de gesprekken onder meer geen afstand te willen doen van de aandelen, maar tegelijkertijd ook geen financiële middelen op korte termijn voor handen te hebben om te investeren.

ADO beseft steeds meer dat door de Chinese soap een toekomst lonkt vol financiële en sportieve problemen. Zonder de Chinese investering zal in de selectie worden gesneden en de ambitie voor komend seizoen naar beneden worden bijgesteld. Later vandaag maakt ADO bekend welke toekomst de club op dit moment kan bieden aan de negen spelers met een aflopend contract. Gisteren bereikten de Hagenaars wel een overeenkomst met de talenten Dennis van der Heijden (19) en Tyronne Ebuehi (20). Van der Heijden verbond zich tot medio 2019 aan de club, terwijl Ebuehi voor twee jaar bijtekende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.