ADO heeft uitstel toch niet nodig en accepteert 'Bazoer-straf'

Reacties

ADO Den Haag heeft het schikkingsvoorstel van 10.000 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege de racistische spreekkoren aan het adres van Ajacied Riechedly Bazoer geaccepteerd. Eerder vroeg de club nog om uitstel, maar die had het nu blijkbaar toch niet nodig.

ADO heeft uitstel toch niet nodig en accepteert 'Bazoer-straf'

Aanvankelijk had ADO tot vandaag (maandag) de tijd gekregen om te reageren op het schikkingsvoorstel. In samenspraak met de KNVB werd echter besloten dat er pas woensdag duidelijkheid zou komen. 'De KNVB heeft ons uitstel gegeven. Het is momenteel erg druk bij ADO, dus het is fijn dat de KNVB met ons mee heeft gedacht', liet een woordvoerder van de Haagse club weten aan Voetbal International.

Bij ADO staat momenteel alles in het teken van het bezoek van clubeigenaar Hui Wang, die na vele niet nagekomen beloftes eindelijk in Den Haag is voor overleg. De Chinees vertrekt maandagavond weer uit Nederland. Desondanks is ADO er toch in geslaagd de strafmaat te beoordelen en akkoord te gaan.

ADO laat weten vanwege de gevoeligheid van het onderwerp niet langer te hebben willen wachten met het bieden van duidelijkheid. De club gaat min of meer onder protest akkoord met de straf, want het is van mening dat het al het mogelijke heeft gedaan om de daders op te sporen en een signaal naar buiten af te geven over het wangedrag van de fans. Zo kregen dertig personen een stadionverbod opgelegd.

De clubleiding van ADO heeft met de KNVB gesproken over een aanpassing van het protocol inzake discriminerende spreekkoren. Momenteel worden clubs aangepakt voor het gedrag van supporters, ook wanneer de betreffende club alles uit de kast getrokken heeft om herhaling te voorkomen en de daders te pakken. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.