ADO Den Haag dit seizoen nog zonder zege op eigen terrein

• ADO Den Haag is samen met NEC de enige ploeg in de Eredivisie die op eigen terrein nog geen punten verzamelde (W0, G1, V2).

ADO Den Haag dit seizoen nog zonder zege op eigen terrein

Vorig seizoen was Vitesse veel te sterk voor ADO tijdens hun bezoek aan Den Haag. Door twee treffers van Wilfried Bony, Marco van Ginkel en Mike Havenaar won de club met 0-4.

Vitesse ging tot dusverre zestien keer op bezoek bij ADO. Zeven keer was er winst voor de thuisploeg, tegen vier zeges van Vitesse. Vijf keer volgde een remise. Beide ploegen scoorden evenveel in Den Haag, namelijk twintig keer.

ADO hield in zijn laatste elf thuisduels in de Eredivisie maar één keer de nul: dat gebeurde tegen Feyenoord op 5 mei van dit jaar (2-0 zege). In de overige tien duel incasseerden de Hagenaars 21 doelpunten.

Vitesse presteert dit seizoen buiten Arnhem beduidend zwakker dan in de eigen Gelredome. De ploeg van trainer Peter Bosz won pas één van zijn vier uitduels (W1, G2, V1).

Met vier punten uit de eerste zeven wedstrijden is ADO zwak aan de competitie begonnen (W1, G1, V5). Alleen hekkensluiter NEC doet het slechter met vier punten uit acht wedstrijden.

Vitesse is ongeslagen in de laatste vier ontmoetingen met ADO in de Eredivisie (W2, G2).

Vitesse-middenvelder Theo Janssen heeft hij nu in elf Eredivsieseizoenen op rij gescoord. Dat is de langste reeks van alle actieve Eredivisie-spelers.

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen