ADO minimaal een maand zonder geblesseerde Wormgoor

ADO Den Haag kan op zijn minst een maand geen beroep doen op Vito Wormgoor. Bij de centrale verdediger is een scheurtje in zijn binnenste knieband geconstateerd.

ADO minimaal een maand zonder geblesseerde Wormgoor

Voor een dergelijke blessure staat een revalidatieperiode van vier tot zes weken. Daardoor mist Wormgoor zeker vijf competitiewedstrijden van ADO, te beginnen met het inhaalduel met Vitesse van woensdagmiddag. Ook de duels met SC Heerenveen, PEC Zwolle, FC Twente en MVV (beker) gaan aan hem voorbij.

Wormgoor raakte zaterdag geblesseerd op de training van ADO en miste daardoor de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Feyenoord van zondag, waardoor de Hagenaars in de gevarenzone van de Eredivisie bleven. ADO vreesde Wormgoor enkele maanden kwijt te zijn, maar een onderzoek wees uit dat er geen schade is aan de kruisbanden van de 24-jarige mandekker.

Een operatie blijft Wormgoor daardoor bespaard. Een periode van totale rust volstaat voor de verdediger, die eerder onder contract stond bij De Graafschap, FC Utrecht en Ajax. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen