Adkins moet bij The Saints plaatsmaken voor Pochettino

Hoewel Nigel Adkins dit seizoen naar behoren presteerde met Southampton, heeft het clubbestuur van The Saints de 47-jarige Engelsman van zijn taken ontheven. Mauricio Pochettino volgt Adkins op bij de club waar Jos Hooiveld en voormalig VVV'er Maya Yoshida onder contract staan.

Adkins moet bij The Saints plaatsmaken voor Pochettino

Woensdag speelde Southampton nog met 2-2 gelijk tegen Chelsea, waardoor het met 22 punten op de vijftiende plaats staat. Afgelopen seizoen leidde Adkins zijn ploeg voor het tweede opeenvolgende seizoen naar promotie naar de Premier League, nadat het in 2010/11 nog was gepromoveerd naar het Championship.

Voorzitter Nicola Cortese stelt daarom ook dat de trainerswissel niets te maken heeft met de huidige resultaten. 'We hebben deze beslissing genomen met de lange termijn-ambities van Southampton in het achterhoofd', aldus de Italiaanse bankier over het vertrek van Adkins.

'Hoewel we de bijdrage van Nigel tijdens de afgelopen twee jaren erkennen, was deze verandering nodig om als club vooruitgang te boeken en onze doelen op lange termijn te verwezenlijken', stelt Cortese.

Pochettino moest in november nog opstappen bij Espanyol, dat laatste stond ten tijde van het vertrek van de veertigjaige Argentijn. Toch ziet Cortese in hem de juiste man voor de toekomst van Southampton.

'Mauricio is een alom gerespecteerde coach met veel kwaliteit, die een reputatie heeft opgebouwd als onderlegd tacticus en een uitstekende people-manager. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij onze getalenteerde spelersgroep kan inspireren en de spelers op het hoogst mogelijke niveau kan laten presteren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen