Arsenal komt goed weg met remise tegen Southampton

Arsenal heeft de eclatante 7-3 overwinning tegen Newcastle United op bezoek bij Southampton geen goed vervolg kunnen geven. The Gunners mochten van geluk spreken dat het bij een 1-1 gelijkspel bleef. Jos Hooiveld bleef bij Southampton op de bank. Maya Yoshida, die afgelopen zomer overkwam van VVV-Venlo, speelde negentig minuten mee.

Waar Arsenal in de laatste drie competitieduels van 2012 dertien keer doel trof, was die aanvallende kracht ver te zoeken in het St. Mary's Stadium. Ook in defensief opzicht bleef Arsenal niet foutloos, want na 35 minuten kon Gastón Ramírez de 1-0 maken na slecht ingrijpen van Laurent Koscielny en Bacary Sagna.

Toch ging Arsenal de kleedkamers in met een gelijke stand, omdat Guilherme do Prado een indraaiende vrije trap van Theo Walcott (foto) in zijn eigen doel tikte. In de tweede helft was Walcott tijdens een spaarzame uitbraak zelfs dicht bij de 2-1, maar Artur Boruc kon ditmaal wel redding brengen.

Dat Arsenal uiteindelijk een punt overhield aan de eerste wedstrijd van 2013, was te danken aan een arbitrale misser. Ramírez leek vanuit de draai met een mooie volley voor de 2-1 te zorgen, maar scheidsrechter Lee Probert keurde het doelpunt onterecht af wegens buitenspel. Beide teams kregen in de slotminuten nog mogelijkheden op de winnende treffer, maar die bleef uit.

Door het gelijkspel ziet Arsenal het gat met aartsrivaal Tottenham Hotspur (derde) groeien tot vijf punten. De ploeg van manager Arsène Wenger heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Southampton is zeventiende met achttien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.