Adebayor doet Sneijder en Galatasaray pijn met hattrick

Reacties

Galatasaray is maandagavond hard onderuit gegaan in het uitduel met Istanbul Basaksehir. De nummer twee van Turkije was met 4-0 te sterk. Emmanuel Adebayor scoorde drie keer.

Adebayor doet Sneijder en Galatasaray pijn met hattrick

Sinds Adebayor eind januari een contract tot medio 2018 tekende, had de 33-jarige aanvaller al twee keer gescoord. Tegen Galatasaray had de Togolese spits die productie halverwege al geëvenaard met treffers in de elfde en de 44ste minuut.

Trainer Igor Tudor had zowel Nigel de Jong als Wesley Sneijder op de bank gezet in de lastige uitwedstrijd. Toen Sneijder in de 67ste minuut mocht invallen voor de Kaapverdische Rotterdammer Garry Rodrigues, had Adebayor zijn hattrick al gecompleteerd.

Sneijder kon het tij uiteindelijk niet meer keren. Mustafa Pektemek, in de 77ste minuut de vervanger van Adebayor, maakte er in de slotfase ook nog 4-0 van. Galatasaray staat na 27 duels daardoor vierde in de Süper Lig met twaalf punten achterstand op koploper Besiktas.

Omdat ook Fenerbahçe (één punt meer dan Galatasaray) op grote achterstand is gezet, is Istanbul Basaksehir de enige overgebleven uitdager van Besiktas. De nummer twee van Turkije (vijf punten minder dan Besiktas) heeft bovendien goede papieren de voorronde van de Champions League te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.