Niet Sneijder maar Rodrigues belangrijk voor Galatasaray

Galatasaray heeft maandag een eenvoudige zege geboekt op laagvlieger Adanaspor. Mede door een fraai doelpunt van Rotterdammer Garry Rodrigues zegevierde de thuisploeg met 4-0. Wesley Sneijder en Nigel de Jong vielen pas in de tweede helft in.

De reserverol van Sneijder bij Galatasaray was opvallend te noemen. Vooral de uitleg van trainer Igor Tudor bij NTV Spor zal de geruchten over een vertrek van de 32-jarige middenvelder hebben aangewakkerd. De coach gaf aan te kiezen voor zijn beste elf spelers, waartoe Sneijder dus niet behoort.

Ook zonder de 128-voudig Oranje-international kende Galatasaray geen problemen met Adanaspor, de nummer zeventien in de Turkse competitie. De thuisploeg opende na 25 minuten de score via Lukas Podolski, die van dichtbij binnenkopte op aangeven van Selçuk Inan. Vlak na rust haalde Rodrigues, die sinds de winterstop voor Galatasaray speelt, de meeste spanning uit de wedstrijd door de 2-0 hard tegen de touwen te werken.

Het ging daarna snel in Istanbul, waar Galatasaray in een tijdsbestek van vier minuten twee keer doel trof uit een strafschop. Selçuk Inan wist doelman Charles Itandje tweemaal te verrassen, waarmee de vierde zege op rij voor Galatasaray binnen was. Sneijder mocht de laatste twintig minuten van de wedstrijd nog meedoen, terwijl De Jong na 78 minuten zijn opwachting maakte. Rodrigues speelde de hele wedstrijd.

Galatasaray neemt door de overwinning de derde plek weer over van Fenerbahçe. De ploeg van trainer Dick Advocaat heeft twee punten minder. Galatasaray profiteert bovendien optimaal van de 2-1 nederlaag die Istanbul Basaksehir zaterdag leed. Het gat met de nummer drie is nog vier punten.