Achtste finale: dubbele Afrikaanse hoop, geen Aziaten

Reacties

Algerije heeft zich als laatste geschaard bij de zestien landen die nog kans maken op de wereldtitel. Europa heeft de meeste ijzers in het vuur.

Achtste finale: dubbele Afrikaanse hoop, geen Aziaten

Na de groepsfase is er geen hoop meer op een eerste wereldkampioen uit Azië. Met Zuid-Korea verdween donderdag de laatste vertegenwoordiger van het grootste continent ter wereld, waaruit eerder Australië, Japan en Iran sneuvelden.

Europa heeft nog zes kanshebbers, terwijl Zuid-Amerika nog met vijf landen vertegenwoordigd is in de achtste finale. Algerije en Nigeria houden de Afrikaanse eer hoog.

Wat betreft het Europese deel valt op dat liefst zeven van de dertien landen al zijn uitgeschakeld. Dat is net zo veel als tijdens het WK van 2010. Saillant is wel dat drie van de vier halve finalisten van het EK 2012 uitgeschakeld werden. Alleen Duitsland overleefde de groepsfase, waar toenmalig winnaar Spanje, verliezend finalist Italië en Portugal de volgende ronde niet haalden.

De afvaardiging uit Noord- en Midden-Amerika heeft een sterke groepsfase achter de rug, waarin alleen Honduras niet de knock-outfase bereikte. Naast Mexico verrasten de Verenigde Staten en Costa Rica met het overleven van een zware groep.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.