Acht PSV'ers wachten nog op CL-debuut, Park routinier

Voor de jonge ploeg van PSV staat in de play-offs van de Champions League tegen AC Milan veel op het spel. Voor de Eindhovense club lonkt een forse bonus van circa 8,6 miljoen euro, terwijl voor acht van de elf PSV-spelers die aan de aftrap staan hun CL-debuut wacht als ze Milan in twee duels verslaan.

Acht PSV'ers wachten nog op CL-debuut, Park routinier

De ploeg van trainer Phillip Cocu, zelf een ervaren rot in het miljoenenbal met 79 optredens  en 9 treffers, herbergt met Ji-Sung Park (foto) slechts een speler met ruime CL-ervaring. De Zuid-Koreaan gaat op voor zijn 55ste wedstrijd in het hoofdtoernooi als PSV over twee wedstrijden van Milan wint. De Zuid-Koreaan scoorde in negen seizoenen vier keer.

Park vertegenwoordigt met 54 CL-duels liefst 87 procent van de totale ervaring die spelers van PSV hebben in het verleden in het hoofdtoernooi van de competitie die in 1992 werd opgericht. Behalve Park hebben alleen Stijn Schaars (zes duels) en Jeffrey Bruma (twee) de smaak mogen proeven van spelen in Europa's meest prestigieuze bekertoernooi voor clubteams.

Daarbij moet worden opgemerkt dat veel PSV-spelers buiten het CL-hoofdtoernooi wel al de nodige Europese ervaring opdeden. Zo heeft Schaars inmiddels dertig Europese duels achter zijn naam staan en volgt PSV-captain Georginio Wijnaldum hem op de voet met 28 duels. Ook Tim Matavz (19) en Jetro Willems (13) kwamen al meer dan tien keer in actie in Europa.

Die aantallen verbleken echter bij het aantal wedstrijden dat de spelers van Milan alleen al in de Champions League achter hun naam hebben staan. De Rossoneri speelden gezamenlijk al 290 Cl-wedstrijden. Philippe Mexès spant de kroon met 48 duels, gevolgd door Christian Abbiati (47) en Nigel de Jong (38). Urby Emanuelson speelde tot dusver 25 keer in de CL.

Champions League-ervaring bij PSV en AC Milan

Speler PSV Duels/Goals Speler AC Milan Duels/Goals
Ji-Sung Park 54/4 Philippe Mexès 48/2
Stijn Schaars 6/0 Christian Abbiati 47/0
Jeffrey Bruma 2/0 Nigel de Jong 38/5
Jeroen Zoet 0/0 Sulley Muntari 27/1
Joshua Brenet 0/0 Ignazio Abate 24/0
Karim Rekik 0/0 Urby Emanuelson 25/1
Jetro Willems 0/0 Mario Balotelli 21/5
Adam Maher 0/0 Kevin-Prince Boateng 21/4
Georginio Wijnaldum 0/0 Riccardo Montolivo 20/1
Memphis Depay 0/0 Stephan El Shaarawy 10/2
Tim Matavz 0/0 Cristian Zapata 9/0
Totaal: 62/4 Totaal: 290/21

Samenstelling: Felix Aerts & Tim Vos

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen