Achahbar heeft de intuïtie van een pure goalgetter

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 28ste speelronde is dat Feyenoord-spits Anass Achahbar.

Achahbar heeft de intuïtie van een pure goalgetter

Na zeventig minuten was de pijp leeg. En maakte hij het bekende gebaar met de snel roterende handjes. Wisselen. Anass Achahbar had alles gegeven en zichzelf rijkelijk beloond. Met twee schitterende treffers loodste hij Feyenoord zondag voorbij PSV. Beide doelpunten vertoonden een opmerkelijke gelijkenis. Ogenschijnlijk zonder na te denken en met de pure intuïtie van de ware goalgetter, nam Achahbar zijn kansen waar. Eerst volleerde hij de bal met links in één keer uit de lucht na een hoge dieptepass van Rick Karsdorp, zonder dat iemand hem daarbij hinderde. En vier minuten later herhaalde hij zijn kunststukje, dit keer na een handige combinatie met invaller Jean-Paul Boëtius.

Anass Achahbar scoort voor Feyenoord op stijlvolle wijze in het duel met PSV.
Anass Achahbar scoort voor Feyenoord op stijlvolle wijze in het duel met PSV.

Zo stond Feyenoord ineens op 2-0 dankzij een speler die al zo vaak te horen had gekregen dat een plek in het eerste elftal voor hem te hoog gegrepen zou zijn. Drieënhalf jaar geleden had hij zijn debuut gemaakt voor Feyenoord, toen onder trainer Ronald Koeman. Het was nog vroeg in het seizoen, op 28 augustus 2011, dat Achahbar tegen SC Heerenveen mocht invallen. Een paar maanden eerder was hij kampioen geworden met de B1-junioren en gekroond tot topscorer in zijn klasse.

Met dezelfde onbevangenheid van toen keerde hij zondag terug in de basisopstelling. Trainer Fred Rutten had Achahbar de voorkeur gegeven boven Mitchell Te Vrede en de licht geblesseerde Colin Kazim-Richards. De teleurstelling van drie verloren seizoenen was hem geen moment aan te zien. Vanaf de eerste minuut zocht Achahbar naar het doelpunt dat hem en Feyenoord zou bevrijden. Dat hield hij een uur lang vol. Na twee spectaculaire kunststukjes was het mooi geweest. En kon Achahbar onder luid applaus het veld verlaten.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.