AC Milan telt miljoenen neer voor Bertolacci

AC Milan heeft Andrea Bertolacci kunnen verwelkomen. De 24-jarige international wordt voor twintig miljoen euro overgenomen van AS Roma en gaat voor vijf jaar tekenen.

'Milan was mijn eerste keuze', zei Bertolacci voordat hij de medische keuring onderging bij de Rossoneri. De Italiaanse middenvelder komt over van AS Roma, dat voor 8,5 miljoen onlangs de tweede helft van de transferrechten overnam van Genoa.

Bertolacci is afkomstig uit de jeugdopleiding van AS Roma, maar heeft de laatste jaren met Lecce en Genoa zijn wedstrijden gespeeld. Dat deed hij dermate goed dat hij in november 2014 zijn eerste van drie interlands voor Italië afwerkte.

Bertolacci maakte al indruk in San Siro. Op 29 april zette hij Genoa al na vier minuten op voorsprong na een knappe actie. Milan verloor dat duel uiteindelijk met 3-1. In totaal scoorde de geboren Romein afgelopen seizoen zes keer in de Serie A.