AC Milan overleeft heet avondje in Florence

Reacties

Fiorentina is ondanks een overwicht tegen AC Milan niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Josip Ilicic was de schlemiel.

AC Milan overleeft heet avondje in Florence

Het duel betekende voor AC Milan-trainer Vincenzo Montella een terugkeer in het stadion dat hij een jaar geleden met een hoogoplopende ruzie had verlaten. De voormalige spits wist zijn ex-club geen hak te zetten en kwam daar zelfs nooit echt in de buurt. Fiorentina was namelijk van begin tot eind de baas op het veld.

Ilicic had de paarshemden in de eerste helft op voorsprong moeten zetten, maar hij miste een strafschop die was toegekend na een overtreding op Borja Valero, die in zijn rol van regisseur uitblonk op het Florentijnse middenveld.

In de tweede helft bleven de verhoudingen hetzelfde. Fiorentina drong aan en Milan had grote moeite overeind te blijven, zo redde Gianluigi Donnarumma knap op een schot van Valero. Via een aantal counters lukte het Milan echter wel om wat gevaar te stichten. De beste kans was vlak voor tijd voor Carlos Bacca, die met een halve omhaal net naast schoot. Fiorentina en Milan blijven daardoor achter bij de kopgroep in de Serie A. De Rossoneri staan met tien punten zesde, Fiorentina heeft er acht en staat twaalfde.

Bij Fiorentina bleef Kevin Diks overigens op de bank. De negentienjarige back, die in juli voor drie miljoen euro overkwam van Vitesse, kwam nog geen enkele keer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.