AC Milan in laatste kwartier langs Perugia

AC Milan boekte een moeizame 2-1 overwinning op Perugia, waar Zeljko Kalac zich onderscheidde. Lazio kende geen problemen met Parma (3-0).

Jon Dahl Tomasson, Andrei Sjevtsjenko, Cafu en Kaká, ze beten zich allemaal stuk op Kalac, die in het Perugia-doel de grote sta-in-de-weg voor AC Milan was. Een kwartier voor het einde moest de Australische doelman toch capituleren. Invaller Rui Costa brak de ban, waarna Andrea Pirlo de marge enkele minuten later verdubbelde. De tegentreffer van Salvatore Fresi, die raak schoot uit een strafschop, kwam te laat.

Twee doelpunten van Christian Vieri waren niet genoeg voor de overwinning op Sampdoria. Internazionale moest ondanks de productiviteit van zijn spits, die Adriano uit de basis hield, genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Andy van der Meyde kwam niet in actie.

Lazio Roma maakte een einde aan een slechte reeks tegen Parma. De laatste drie verloor de Romeinse club in het Stadio Ennio Tardini, maar met ene 3-0 overwinning kwam een einde aan die negatieve reeks. Claudio López had met twee doelpunten een belangrijke bijdrage. Bernardo Corradi luisterde zijn vijftigste optreden in het Lazio-shirt op met een treffer. Voor Parma eindigde het duel helemaal in mineur, omdat Paolo Cannavaro in de slotfase een rode kaart kreeg.

Empoli nam revanche voor de 4-0 nederlaag in de laatste ontmoeting met rivaal Siena. Het enige doelpunt kwam op naam van Tommaso Rocchi, die halverwege de tweede helft raak schoot. Brescia hield een punt over aan een wedstrijd, die na een half uur een beslissende wending leek te nemen. Fabio Petruzzi kreeg namelijk al snel zijn tweede gele kaart. Reggina kon er niet van profiteren (0-0).

Modena had een overwinning nodig om uit de degradatiezorgen te komen en ontmoette in hekkensluiter Ancona een welkome tegenstander. Toch kwam de 2-1 zege met de nodige moeite tot stand. Ancona nam een voorsprong via Bucchi, die echter op slag van rust na een vermeende elleboogstoot het veld moest ruimen. Massimo Martazzina, die zijn debuut in de basis maakte, en Omar Milanetto bezorgden Modena alsnog de drie punten.