AC Milan geeft AS Roma weer hoop

AC Milan zag AS Roma twee punten dichterbij komen. De koploper speelde zelf gelijk bij Modena, en Roma won bij Lecce. Lazio haalde flink uit tegen Siena.

Jon Dahl Tomasson mocht starten bij AC Milan omdat Andrei Sjevtsjenko geblesseerd was. Tevens zette coach Carlo Ancelotti Kaká op de bank met het oog op de komende kwartfinale van de Champions League tegen Deportivo La Coruña en de vermoeiende reis die de Braziliaan afgelopen week had gemaakt naar Paraguay. Tomasson zette de rossoneri nog wel op voorsprong tegen Modena. Hij was in de 42ste minuut ter plekke toen doelman Adriano Zancopé een schot van Clarence Seedorf keerde. Maar vlak na rust tekende Nicola Amoruso voor de 1-1 door alleen voor doelman Dida kalm te blijven. Milan kreeg nog enkele kansen, maar de ziekige Filippo Inzaghi hielp de fraaiste mogelijkheden om zeep.

AS Roma maakte geen fout bij het tegen degradatie vechtende Lecce. De ploeg van coach Fabio Capello won met 3-0. In de eerste tien minuten na rust sloeg Roma toe. Emerson opende de score door bij de eerste paal een hoekschop van Gaetano d'Agostino binnen te koppen. Drie minuten later stond D'Agostino opnieuw aan de basis van de Romeinse goal, alleen veranderde verdediger Cesare Bovo zijn voorzet dusdanig van richting dat hij de treffer op zijn naam kreeg. Ver in blessuretijd besliste Francesco Totti het duel vanaf de strafschopstip. De achterstand op Milan bedraagt nog zes verliespunten.

Ook stadgenoot Lazio Roma won met ruime cijfers (5-2), maar de biancoceleste moesten daarvoor wel een 2-1 achterstand wegpoetsen tegen Siena. Na 24 minuten keek Lazio tegen die 2-1 aan na goals van Gianni Guigou en Rodrigo Taddei. Maar nog voor rust had Lazio een voorsprong in handen dankzij Stefano Fiore en César. Zowel Fiore als César scoorde in een scrimmage. Vlak na rust tekende César ook voor de 4-2 met een stijlvolle intikker op aangeven van Fiore. Het was zijn derde goal van de middag, want hij had ook de 1-0 gemaakt. Bernardo Corradi bepaalde de eindstand op 5-2 met een frommelgoal.

Parma blijft in de race voor de vierde plaats door een 2-0 zege bij Chievo. Marco Marchionni en Alberto Gilardino scoorden. Het was de vijftiende goal van Gilardino.

Udinese won met 4-3 van Brescia na eerst een 3-0 voorsprong te hebben weggegeven. In de slotfase bezorgde Dino Fava Passaro de club uit Udine alsnog de zege.

Ancona is de eerste degradant van het seizoen. De hekkensluiter verloor met 1-0 van Sampdoria en kan met nog zes duels te gaan de laatste vier plaatsen niet meer verlaten. Perugia verloor met 1-0 bij Empoli. Bologna en Reggina speelden met 2-2 gelijk.