Aboubakar moest weg door Ronaldo en vervangt nu Weghorst

Reacties

Vincent Aboubakar heeft een nieuwe club gevonden. Hij gaat bij Besiktas het gat opvullen dat Wout Weghorst liet vallen met zijn vertrek naar Manchester United. Aboubakar tekent een contract voor tweeënhalf jaar in Istanbul.

Aboubakar moest weg door Ronaldo en vervangt nu Weghorst
© Pro Shots

Aboubakar werd bij Al-Nassr het slachtoffer van de komst van Cristiano Ronaldo. In de Saoedische reglementen staat namelijk dat clubs maar maximaal acht buitenlandse spelers onder contract mogen hebben staan. Met de komst van Ronaldo waren dat er bij Al-Nassr negen, waardoor het contract van Aboubakar werd ontbonden.

Besiktas kon afgelopen halfjaar beschikken over de diensten van Weghorst, die werd gehuurd van Burnley, maar hij is door die club teruggehaald en verhuurd aan het Manchester United van Erik ten Hag. Besiktas heeft nu met Aboubakar een vervanger voor de Nederlandse spits gevonden.

Aboubakar gaat er volgens L'Équipe financieel wel op achteruit. In Saoedi-Arabië verdiende hij namelijk vier miljoen euro netto per jaar, terwijl hij nu drie miljoen netto gaat verdienen. Bij Al-Nassr was de dertigjarige Kameroener goed voor vier goals en een assist in elf wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

V. Aboubakar


Geboortedatum:
22 januari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Garoua
Nationaliteit
Kameroen
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Beşiktaş
Nationaal team:
Kameroen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.