Aberdeen vertrouwt op rendement in uitwedstrijden

Reacties

Aberdeen-trainer Derek McInnes heeft vertrouwen in de wedstrijd tegen FC Groningen. Hij weet dat zijn ploeg het in uitwedstrijden vaak prima doet.

Aberdeen vertrouwt op rendement in uitwedstrijden

Het heenduel in Schotland eindigde in 0-0, waardoor beide ploegen nog kansen hebben om de derde kwalificatieronde van de Europa League te bereiken. McIness liet weten een goed gevoel te hebben, nadat hij inging op de dag van nationale rouw in Nederland. 'We moeten ons op de wedstrijd focussen, maar we begrijpen dat het in Nederland nu een emotionele tijd is. We moeten ons natuurlijk richten op de wedstrijd, maar met alle respect richting de mensen hier', sprak McInnes.

In aanloop naar de return van donderdagavond in de Euroborg, hield McInnes zich vervolgens vast aan vorig seizoen. Het achter kampioen Celtic als tweede geëindigde Aberdeen deed het in de competitie qua doelpunten maken namelijk beter in uitwedstrijden dan in eigen huis. Thuis scoorde de ploeg van McInnes negentien keer, tegenover 28 treffers in uitduels.

De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg ook in Groningen tot scoren komt. 'In de thuiswedstrijd hebben we de individueel sterke spelers onder controle gehouden. Als ons dat donderdag weer lukt, dan hebben we echt een kans. Vorig seizoen hebben we bij iedere tegenstander een doelpunt gemaakt of zelfs gewonnen. Zij zullen vol vertrouwen zijn omdat ze thuis spelen, maar wij hebben in uitduels ook volop vertrouwen. Beide ploegen zullen het gevoel hebben dat ze kunnen winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.