Aanwinst Jorge Sánchez wil via Ajax naar de Premier League

Reacties

Jorge Sánchez ziet Ajax niet als het eindstation van zijn carrière. De Mexicaanse rechtsback hoopt zich bij de Amsterdammers in de kijker te spelen van clubs uit de Premier League.

Aanwinst Jorge Sánchez wil via Ajax naar de Premier League
© Pro Shots

Sánchez kwam deze zomer voor zo'n vijf miljoen euro over van Club América en speelde pas twee keer mee bij Ajax. De 24-jarige Mexicaan heeft echter een duidelijk doel voor ogen: 'Ik heb altijd al in de Premier League willen spelen, ik denk dat ik daar met mijn fysieke speelstijl wel tot mijn recht zou komen', zegt de 24-jarige verdediger in gesprek met tv-zender TUDN.

Het is voorlopig nog toekomstmuziek. Eerst wil Sánchez succesvol zijn bij Ajax, waar hij voor vier jaar tekende. 'Ik denk nu alleen maar aan mijn huidige club. Ik wil prijzen pakken, hier maximaal twee à drie jaar spelen en dan naar de Premier League', aldus de 21-voudig international van Mexico, die in Amsterdam ook in beeld wil blijven voor het WK in Qatar.

Gezien zijn leeftijd was niet iedereen in Mexico er nog van overtuigd dat hij de stap naar Europa nog zou kunnen maken. De rechtsback is dan ook blij dat het hem toch is gelukt. Hij wil zijn kans bij Ajax met beide handen aangrijpen. 'De Champions League komt eraan en over een paar maanden het WK. Ik ben best nerveus, maar ik kijk er ook naar uit.'

De laatste jaren is Ajax voor spelers uit Latijns-Amerika al regelmatig een opstap gebleken naar de Premier League. Onlangs maakte Antony nog voor honderd miljoen euro een transfer naar Manchester United, dat eerder deze zomer ook Lisandro Martínez al overnam. In 2018 verdiende Davinson Sánchez een transfer naar Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.