'Aanwezigheid van Van Gaal bij loting algemeen gebruik'

Reacties

Hoewel Louis van Gaal na het WK in Brazilië geen bondscoach meer is van Oranje, woont hij zondag in het Franse Nice toch de loting voor de EK-kwalificatie van het eindtoernooi in 2016 in Frankrijk bij.

'Aanwezigheid van Van Gaal bij loting algemeen gebruik'

Van Gaal zal samen met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, teammanager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma de Nederlandse delegatie in Nice vormen.

De KNVB bevestigt de aanwezigheid van de bondscoach. 'Het is de normale procedure dat de zittende bondscoach bij dat soort aangelegenheden aanwezig is. Meestal is dan nog niet bekend dat een coach stopt. Niet vreemd dus dat Van Gaal erbij is in Nice. Dat is algemeen gebruik', aldus een woordvoerder.

Van Gaal baarde onlangs opzien door te vermelden dat hij zijn baan als bondscoach niet voor de lol uitvoert en legde zijn besluit te stoppen als volgt uit: 'Omdat ik het na twee jaar spuugzat ben om bondscoach te zijn. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar geïnvesteerd om straks op het WK te kunnen doen wat ik het liefst doe.'

Aanblijven tot aan het EK was voor Van Gaal geen optie. 'Nog twee jaar zag ik niet zitten, dan ga ik liever in ons huis in Portugal zitten. Dan mis ik die acht momenten dat ik met spelers kan werken, maar heb ik meer tijd voor anderen. Mijn naasten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.