Aanvoerdersband gaat voorbij aan 'big character' Krul

Reacties

Tim Krul was als 'een van de leiders' ook een optie voor de vacature van aanvoerder bij Newcastle United. Maar Moussa Sissoko draagt zaterdag de band tijdens het thuisduel met Arsenal.

Aanvoerdersband gaat voorbij aan 'big character' Krul

Manager John Carver is genoodzaakt te improviseren vanwege de afwezigheid van zowel captain Fabricio Coloccini als de reserveaanvoerders Siem de Jong en Cheick Tioté. Hij bekent dat het maar weinig had gescheeld of Krul had dit weekend de aanvoerdersband gedragen.

'Dit heb ik zeker overwogen', aldus Carver. 'De reden dat ik waarschijnlijk voor Moussa zal kiezen omdat hij in het verleden al eens Colo als aanvoerder heeft vervangen.' Maar Krul bekleedt volgens hem een belangrijke rol in de kleedkamer. 'Sinds ik het hier heb overgenomen (van manager Alan Pardew, red.) is Tim opgestaan als een van de leiders, een van de big characters. Tim motiveert het elftal, heeft bovendien een mening en durft deze ook uit te spreken.'

Bij The Magpies is Oranje-reservedoelman bezig aan zijn vierde seizoen als nummer 1. Sinds zijn komst in 2005 was Shay Given de jarenlang onbetwiste eerste keuze bij Newcastle United. Voor de aanvoerdersband moest ook de Ier verschillende veldspelers voor zich dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.