Aanvalsmachine Van Gaal valt stil op White Hart Lane

Reacties

Manchester United heeft de overtuigende overwinning op Newcastle United van Tweede Kerstdag geen vervolg gegeven tegen Tottenham Hotspur. Ondanks enkele schitterende aanvallen en een hele serie mogelijkheden bleef het 0-0 op White Hart Lane.

Aanvalsmachine Van Gaal valt stil op White Hart Lane

Hoewel het pas twee dagen geleden was dat United met schitterend voetbal van Newcastle (3-1) won, kon Louis van Gaal de verleiding niet weerstaan om voor het eerst sinds zijn komst naar Old Trafford zijn basiself te laten staan. Dat leek gezien de korte rustperiode een merkwaardige beslissing, maar door de vele blessures en het sterke optreden kon en wilde de Nederlandse manager weinig anders.

Aanvankelijk leek Van Gaal het gelijk aan zijn zijde te hebben. Tegen Tottenham, dat wel met vier nieuwe namen begon na de 2-1 zege op Leicester City van vrijdag, was het United dat bepaalde. Doelman Hugo Lloris zag de ene na de andere aanvalsgolf op zijn doel afkomen, maar de Franse sluitpost wierp zich op als grote rots in de branding. De achtste zege in de negen laatste duels bleef daardoor uit voor The Red Devils.

Wayne Rooney scoorde tegen Newcastle United nog twee keer, maar ook hij miste zondag een kans op de openingstreffer.
Wayne Rooney scoorde tegen Newcastle United nog twee keer, maar ook hij miste zondag een kans op de openingstreffer.

Dat had niet gehoeven, want vooral vóór rust kwamen The Spurs goed weg met een 0-0 gelijkspel. Twee schoten van Radamel Falcao misten echter venijn, terwijl Vlad Chiriches de bal van de lijn haalde nadat Juan Mata uit een vrije trap de paal had geraakt. Bovendien redde Lloris op een kopbal van Wayne Rooney en voorkwam de captain van de Londense thuisploeg vlak voor de onderbreking dat Robin van Persie na een prachtige aanname kon afdrukken (foto boven).

Van Persie en Mata kregen na rust nogmaals de kans om de ban te breken. Nadat beide spelers hoog over hadden geschoten, was de scherpte er bij United af. De ploeg van Van Gaal bleef weliswaar grossieren in balbezit, maar moest toezien hoe Tottenham de opnieuw uitstekend keepende David de Gea met schoten van Andros Townsend, Nacer Chadli en Christian Eriksen (vrije trap) nog op de proef stelde. Bovendien mikte Ryan Mason in kansrijke positie te hoog.

Van een vierde overwinning op rij voor Tottenham kwam het niet, maar de ploeg van manager Mauricio Pochettino zorgde er wel voor dat Van Gaal na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Aston Villa opnieuw averij opliep. De Engelse titel dreigt verder uit het zicht te raken. De achterstand op koploper Chelsea kan zondagmiddag groeien tot twaalf punten als The Blues op bezoek gaan bij Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.