Aanvallende zorgen voor Mancester United in Basel

Manchester United zit woensdag tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Basel niet al te ruim in zijn aanvallers. Door een enkelblessure is Dimitar Berbatov opnieuw afgehaakt, waardoor hij niet is afgereisd voor de trip naar Zwitserland.

Aanvallende zorgen voor Mancester United in Basel

Manager Sir Alex Ferguson beschikt alleen nog over Wayne Rooney en Danny Welbeck. Laatstgenoemde heeft bij Manchester United evenwel pas één optreden als invaller in de benen nadat hij vorige maand met spierproblemen was teruggekeerd van interlandverplichtingen.

Zaterdag zag Ferguson al Javier Hernández voor minimaal een maand wegvallen. De Mexicaan viel in het competitieduel bij Aston Villa (0-1 zege) uit met eveneens een enkelblessure. Routinier Michael Owen ontbreekt al langer met fysieke ongemakken.

Als back-up voor Rooney en Welbeck moet Manchester United het doen met Federico Macheda en Mame Biram Diouf. Het onervaren tweetal is meegereisd naar Basel, maar heeft dit seizoen nog nauwelijks iets bijgedragen aan de prestaties. Michael Carrick ontbreekt in de wedstrijdselectie vanwege een schorsing. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's