Aandeelhouders schieten NAC Breda opnieuw te hulp

Reacties

De aandeelhouders van NAC Breda hebben opnieuw de intentie uitgesproken om de Parel van het Zuiden financieel te ondersteunen. Ze zullen vermoedelijk zo’n acht ton extra in de club investeren.

Aandeelhouders schieten NAC Breda opnieuw te hulp

Met die financiële injectie kan het gat op de begroting van de Eerste Divisionist worden opgevuld. Algemeen directeur Justin Goetzee gaf onlangs al aan dat er, nu degradatie naar de Jupiler League een feit is voor NAC, per se geld bij moest.

Hij voegde daaraan toe dat hij er voor paste om te gaan bedelen bij de financiers, mensen die in het verleden al zoveel hebben betekend voor de Bredase club. Ze zetten nog niet zo lang geleden de schuld van twaalf miljoen om in aandelen en staken mede uit clubliefde nog eens vier miljoen euro extra in NAC.

Desondanks lijken zij nu opnieuw bereid te helpen. Dat is ook bittere noodzaak nu inkomsten en uitgaven niet meer met elkaar in balans zijn op Eerste Divisie-niveau. Dat betekent niet alleen gedwongen ontslagen op kantoor, waarover het personeel dinsdag meer duidelijkheid krijgt, maar ook een gedwongen uitholling van de selectie.

Leegloop
NAC staat in sportief opzicht voor een leegloop. Alle huurlingen vertrekken, net als vrijwel alle spelers met een aflopende verbintenis. Voor Adnane Tighadouini geldt dat hij, ondanks een tot medio 2017 doorlopend contract, op korte termijn het Rat Verlegh Stadion vermoedelijk achter zich zal laten. NAC hoopt enkele miljoenen te krijgen voor de aanvaller.

Volgens Goetzee staat er in het contract van de aanvaller geen clausule. Zijn zaakwaarnemer laat desgevraagd aan Voetbal International weten dat er vooralsnog 'niets concreets' rond Tighadouni speelt. Zijn voorkeur gaat er naar uit om de stap naar een Nederlandse club uit de traditionele top drie te maken.

NAC hoopt met de verkoop van Adnane Tighadouini (boven) en Mats Seuntjens enkele miljoenen binnen te halen.
NAC hoopt met de verkoop van Adnane Tighadouini (boven) en Mats Seuntjens enkele miljoenen binnen te halen.

Een andere interessante speler, Mats Seuntjens, staat op het lijstje van AZ. Dit bevestigt technisch directeur Earnest Stewart van de Alkmaarse club. 'We hebben geïnformeerd naar wat voor jongen hij is en wat hoe ongeveer zou moeten kosten. Al doen we dat bij meer spelers.'

De wens van NAC is om na één seizoen Jupiler League direct al weer te promoveren naar de Eredivisie. Om die reden willen de Bredanaars met een zo hoog mogelijke begroting werken. Dit is mede afhankelijk van de eventuele verkoop van Seuntjens en Tighadouini. Ook Erik Falkenburg en keeper Jelle ten Rouwelaar drukken zwaar op de begroting. Interesse voor beide spelers is er vooralsnog niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.