AA Gent kent goede generale voor Feyenoord-return

Aan de vooravond van de return tegen Feyenoord zette AA Gent Charleroi opzij. De Buffalo's blijven door de 3-1 zege in het spoor van de koplopers.

Charleroi kwam ondanks de nodige kansen in de eerste helft alleen via Hernán Losada tot scoren. Het gebrek aan scherpte kwam De Zebra's duur te staan, zeker omdat AA Gent zich in de eerste helft een stuk efficiënter toonde.

Yaya Soumahoro (foto) strafte een defensieve fout van Charleroi af, terwijl Stijn De Smet het matte AA Gent zelfs aan een 2-1 voorsprong hielp.

In de tweede helft was de formatie van trainer Francky Dury beter op dreef. Ondanks een gemiste strafschop van Shlomi Arbeitman kwam de overwinning niet in gevaar. Invaller Yassine El Ghanassy besliste de wedstrijd: 1-3.