Feyenoord vecht zich in slotfase naar zege op Gent

In eigen Kuip heeft Feyenoord een eerste stap gezet naar de groepsfase van de Europa League. AA Gent werd met 1-0 verslagen, door een treffer van Leroy Fer in het laatste kwartier.

De thuisclub begon prima aan de wedstrijd en al binnen zestig seconden kreeg Feyenoord zijn eerste kans, Ruben Schaken kwam echter net tekort bij een voorzet van Luigi Bruins. In de zevende minuut was Fer vanuit een hoekschop dichtbij, maar zijn inzet miste precisie. Het eerste kwartier was duidelijk voor de Rotterdammers, die daarna de bezoekers gevaarlijk zagen worden.

AA Gent kreeg in de zestiende minuut een eerste grote mogelijkheid. Na een vlot uitgevoerde counter kwam de bal bij Elimane Coulibaly terecht, die te zelfzuchtig in het zijnet schoot. Kort daarna kreeg ook Yassine El Ghanassy een goede kans, maar Erwin Mulder hield zijn doel schoon en Feyenoord kwam in het laatste kwartier van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd.

Na een schot van Georginio Wijnaldum die voorlangs ging kreeg Ron Vlaar twee grote kansen. In de 35ste minuut kopte hij een corner van Tim de Cler hard over en twee minuten later schoot hij een indirecte vrije trap net naast (foto onder). Het slotakkoord was echter voor AA Gent. Na een knappe actie schoot Yaya Soumahoro gehaast over. Na rust was er minder te genieten in De Kuip.

De beste kansen in de tweede helft waren duidelijk voor Feyenoord. Uit een voorzet van Schaken kopte Bruins in de 67ste minuut op de voet van Bernd Thijs en zes minuten daarna schoot Fer wild over na een gelukkige combinatie met Bruins. Maar in de 78ste minuut maakte Fer alles goed door uit een hoekschop vallend de 1-0 binnen te schieten, waardoor Feyenoord de zege pakte.

In het laatste kwartier kregen beide moegestreden ploegen geen grote kansen meer, waardoor Feyenoord volgende week met een 1-0 voorsprong afreist naar het Jules Ottenstadion.