Primeur in de Italiaanse arbitrage voor feestwedstrijd van Inter

Reacties

Internazionale speelt zondag thuis tegen Torino en dat is voor de blauw-zwarten de eerste kans om de maandag veroverde landstitel te vieren met het thuispubliek. Er is nog een uniek tintje aan het duel: voor het eerst in de historie van de Serie A bestaat het arbitrale trio uit louter vrouwen.

Primeur in de Italiaanse arbitrage voor feestwedstrijd van Inter
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Torino
Torino

Maria Sole Ferrieri maakte vorig jaar haar debuut als leidsvrouw in de hoogste Italiaanse afdeling en is sindsdien uitgegroeid tot één van de bekende gezichten in het arbitragekorps van de Serie A. Nieuw is dat haar twee assistenten ook vrouwen zijn. Francesca Di Monte en Tiziana Trasciatti zullen langs de zijlijn staan.

Er was deze week ook enig tumult toen bleek dat Stéphanie Frappart, momenteel de enige vrouw die regelmatig wedstrijden in de Champions League bij de mannen leidt, niet was geselecteerd voor het EK. Éric Borghini, de scheidsrechtersbaas van de Franse voetbalbond, reageerde met teleurstelling. 'Dit is jammer. Ze hebben natuurlijk hun eigen criteria, maar dat zij niet is uitgekozen, en ook geen andere vrouw, dat is een slecht signaal', tekende L'Équipe op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Torino
Meer over Torino
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.