AS Roma incasseert tegen Juventus gevoelige tik in strijd om CL-tickets

AS Roma is er zondagavond niet in geslaagd om af te rekenen met Juventus. De ploeg van Daniele De Rossi kwam niet verder dan een gelijkspel, waardoor het een pas op de plaats maakt in de strijd om de Champions League-tickets. Atalanta lijkt nu de favoriet om met het vijfde ticket aan de haal te gaan.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Juventus
Juventus

Het duel begon spectaculair. Na een kans van Dusan Vlahovic zag voormalig Ajacied Rasmus Kristensen zijn voorzet op de lat belanden. Binnen een kwartier kwam AS Roma alsnog op voorsprong. Federico Gatti haalde in eerste instantie nog een bal van Bryan Cristante van de lijn, maar in de rebound kon Romelu Lukaku alsnog de 1-0 binnenschieten.

Met een halfuur op de klok kwam Juventus op gelijke hoogte. Federico Chiesa slingerde een afgeslagen corner opnieuw in en Gleison Bremer knikte de bal in de verre bovenhoek. In de tweede helft raakte Chiesa de paal, maar ook de thuisploeg kreeg wat kansen. In de slotfase had AS Roma-doelman Mile Svilar nog twee prachtige reddingen, waardoor het bij 1-1 bleef.

Door het gelijkspel staat AS Roma nu op de vijfde plek met zestig punten. Die plek is goed voor een Champions League-ticket, maar Atalanta volgt op drie punten afstand en heeft nog twee wedstrijden tegoed. De nummer zes moet zich tevredenstellen met een plek in de competitiefase van de Europa League. Volgende week zondag staat AS Roma tegenover Atalanta.

AC Milan
AC Milan
3 - 3
Genoa
Genoa

Eerder op de dag speelde ook AC Milan gelijk. Het stond vijf minuten voor tijd nog met 3-2 voor tegen Genoa door goals van Alessandro Florenzi, Matteo Gabbia en Olivier Giroud. Uiteindelijk ging het echter toch mis door een eigen goal van Malick Thiaw. Tijjani Reijnders stond in de basis en deed negentig minuten mee. Bij Genoa vielen Ridgeciano Haps en Kevin Strootman een kwartier voor tijd in.