Ipswich maakt geen fout en staat met een been in de Premier League

Ipswich Town heeft nog maar één puntje nodig om promotie naar de Premier League veilig te stellen. De ploeg van manager Kieran McKenna won dinsdagavond op bezoek bij Coventry City nipt.

Coventry City
1 - 2
Ipswich Town

Ipswich, dat vorig seizoen nog promoveerde naar het Championship, kwam al vroeg op voorsprong tegen Coventry. Kieffer Moore zorgde in de achtste minuut voor de 0-1. Dat was ook meteen de ruststand van het duel. Een makkelijke avond zou het echter niet worden voor The Tractor Boys. Haji Wright zette de thuisploeg na iets meer dan een uur op 1-1.

Een razendsnelle reactie van Ipswich zou volgen. In de 69ste minuut frommelde Cameron Burgess de bal binnen: 1-2. Ipswich wist de voorsprong nu wel vast te houden, ook tijdens de blessuretijd die maar liefst elf minuten duurde. Dat betekent dat Ipswich in het laatste competitieduel tegen Huddersfield Town aan een punt genoeg heeft voor promotie naar de Premier League. Leicester City werd maandagavond al kampioen van het Championship en is dus sowieso al zeker van promotie.

De zege is minder goed nieuws voor het Leeds United van Crysencio Summerville en Joël Piroe. Die ploeg zal hoogstwaarschijnlijk via de play-offs promotie moeten zien te bewerkstelligen.