Frankrijk

Olympique Lyon - RC Lens

In de Ligue 1-wedstrijd zondag tussen Lens en Lyon, is Lens al in de eerste helft op voorsprong gekomen. In de tweede helft blijft het team goed presteren. De 1-0-voorsprong bij de rust werd uiteindelijk afgesloten met een 3-0 zege. Lyon eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Net voor de rust scoorde Florian Sotoca, met een assist van David Pereira da Costa, voor de uitploeg en bracht zo de stand op 0-1. Direct na de rust vergrootte Elye Wahi de voorsprong van Lens. In de 84ste minuut moest Lyon verder met een man minder toen Ainsley Maitland-Niles van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Lens vond het doel nog een keer, deze keer via Kevin Danso, op aangeven van Adrien Thomasson, in de 87ste minuut. Lyon heeft in de laatste vijf wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Lens drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Lyon staat nu op de elfde plaats met 28 punten, terwijl Lens de nummer 6 is met 39 punten. Beide teams spelen op zaterdag 9 maart hun volgende competitiewedstrijd. Lyon zal om 17.00 uur in het Stade du Moustoir - Yves Allainmat uit tegen Lorient spelen. Lens neemt het om 21.00 uur thuis op tegen Brest in het Stade Bollaert-Delelis.