Zwolle blijft leider, Eindhoven passeert Cambuur

FC Zwolle blijft lijstaanvoerder in de Jupiler League na een eenvoudige overwinning op Telstar. Achtervolger SC Cambuur liep op de valreep averij op tegen BV Veendam en moest het winnende FC Eindhoven (van Almere City FC) passeren op de ranglijst.

FC Zwolle-Telstar 3-0Ook na speelronde zes is FC Zwolle de koploper in de Jupiler League. De ploeg kende weinig problemen met Telstar. Sjoerd Ars tekende voor zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen. Danny Schreurs vond tussen de doelpunten van zijn spits eveneens het net. Daarmee stelde de lijstaanvoerder een 3-0 zege veilig.

SC Cambuur-BV Veendam 0-1SC Cambuur was vooraf samen met FC Zwolle de club met de meeste punten in de competitie. Maar de ploeg van Stanley Menzo liep tegen BV Veendam tegen een dure nederlaag aan. Lang leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar vlak voor tijd besliste Marnix Kolder de wedstrijd in het voordeel van BV Veendam dat voor het eerst dit seizoen een puntenaantal heeft waar geen min voor staat.

FC Eindhoven-Almere City FC 2-0FC Eindhoven blijft het uitstekend doen in de Jupiler League. Ook in het zesde duel van de competitie bleef de ploeg van Ernest Faber ongeslagen. Tegen laagvlieger Almere City FC was na twintig minuten al een 2-0 voorsprong genomen. De belangrijkste spelers van de Brabanders waren nu ook weer van waarde. Rochdi Achenteh was twee keer de aangever en Ratco Vansimpsen (foto) twee keer de afmaker.

FC Emmen-Helmond Sport 1-3FC Emmen nam na een half uur de leiding door een treffer van Tjaronn Chery. In de tweede helft stelde Helmond Sport echter orde op zaken. Goals van Marc Höcher, Philipp Haastrup en Bruno Andrade bezorgden de Brabanders de overwinning. Guus de Vries (FC Emmen) moest met een rode kaart het speelveld een kwartier voor tijd verlaten.

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles 1-0Go Ahead Eagles blijft een wisselvallig draaien. Van de zes wedstrijden won het er drie en tegen RBC Roosendaal leed de ploeg zijn derde nederlaag. Oud-speler in Deventer was namens RBC na 25 minuten de matchwinner.

FC Volendam-AGOVV Apeldoorn 5-2AGOVV Apeldoorn kwam via Stanley Tailor en Soufiane Laghmouchi een kwartier voor tijd knap terug van een 2-0 achterstand. FC Volendam had die marge genomen na treffers van Paul de Lange en Kees Tol. FC Volendam-coach Gert Kruys besloot daarom Melvin Platje in te brengen. De aanvaller scoorde twee keer en met een doelpunt van Michiel Kramer sloten De Wijdbroeken de wedstrijd af met 5-2 overwinning.