Zwitserse bondscoach jubelt: 'Blij dat mijn assistent niets zei over Italië'

Reacties

De blijdschap in Zwitserland is enorm groot nadat de nationale ploeg zich ten koste van Italië rechtstreeks heeft geplaatst voor het WK. Reacties vanuit het Zwitserse kamp na 'een waanzinnig mooie dag'.

Zwitserse bondscoach jubelt: 'Blij dat mijn assistent niets zei over Italië'
© Imago
Zwitserland
Zwitserland
4 - 0
Bulgarije
Bulgarije

De grootste blikvanger bij de Zwitsers is Xherdan Shaqiri, die maandagavond tegen Bulgarije al zijn honderdste interland speelde. De dertigjarige buitenspeler van Olympique Lyon vertelde dat in die jubileumwedstrijd met plaatsing voor het WK een droom was uitgekomen voor hem. 'Het hele team verdient een groot compliment. Iedereen is trots en blij. Dit is een waanzinnig mooie dag. We hebben het uitstekend gedaan in deze kwalificatiecampagne. Laten we niet vergeten Murat Yakin te bedanken. Het was niet makkelijk om Vladimir Petkovic op te volgen', zei Shaqiri direct na afloop tegenover het Zwitserse 20 Minuten.

Shaqiri stipte het al aan: de trainerswissel was voor de Zwitsers een belangrijk moment in de kwalificatiereeks. De 47-jarige Yakin volgde begin augustus de na het EK vertrokken Petkovic op. Onder de ex-trainer van FC Basel is in zeven interlands nog niet verloren. Het hoogtepunt voor Yakin was natuurlijk de 4-0 zege op Bulgarije die een WK-ticket opleverde. Dat was wel mede te danken aan Noord-Ierland, dat Italië knap op 0-0 hield, waardoor de Zwitsers ten koste van de Italianen de koppositie konden grijpen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep C WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
3
0
15-2
+13
18
2
Italië
8
4
4
0
13-2
+11
16
3
Noord-Ierland
8
2
3
3
6-7
-1
9
4
Bulgarije
8
2
2
4
6-14
-8
8
5
Litouwen
8
1
0
7
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Yakin: 'Mijn jongens hebben er een spektakelstuk van gemaakt, we kregen kans na kans. Ik was blij dat mijn assistent niets zei over de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Italië. Ja, we hebben het zelf ook lastig gehad in Noord-Ierland. Ik wil de Noord-Ieren ook bedanken. Onze ploeg speelde vandaag uitstekend, van A tot Z. In de duels met Italië hebben we wel geluk gehad, maar je hebt ook geluk nodig in het voetbal.'

Noah Okafor was in het zinderende slotstuk een van de absolute uitblinkers bij de Zwitsers. De 21-jarige aanvaller zorgde in de 48ste minuut voor de bevrijdende 1-0, waarna de Zwitsers over de Bulgaren heen denderden. 'Ik heb alles gegeven en ben trots op mijn eerste interlandgoal. Maar ik ben nog trotser op het kwalificeren voor het WK. Na de 1-0 ging het als een lopende band. Het belangrijkste nu is om bescheiden en fit te blijven', zei de jonge smaakmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.