Zwitserland zonder vaste aanvoerder naar EK

Reacties

De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic heeft met het passeren van zijn vaste aanvoerder Gökhan Inler voor het EK voor een verrassing gezorgd. De 31-jarige middenvelder ontbreekt in de voorlopige 28-koppige EK-selectie van het Alpenland.

Zwitserland zonder vaste aanvoerder naar EK

'Het was een heel zware beslissing', zegt Petkovic over zijn captain, die afgelopen seizoen bij Leicester City nauwelijks in actie kwam (in kalenderjaar 2016 geen enkele minuut in de Premier League) en derhalve de laatste interlands al niet meer werd opgeroepen. ‘Inler is een groot voetballer, heeft een geweldig karakter. Maar in mijn denken en handelen moet ik consequent blijven… Voor een toernooi is het allerbelangrijkste om speelritme te hebben.'

Intussen is verdediger Stephan Lichtsteiner aangewezen als nieuwe aanvoerder. Valon Behrami en Granit Xhaka zijn tweede en derde aanvoerder. Verder passeerde Petkovic eveneens het Hertha BSC-duo Fabian Lustenberger en Valentin Stocker en de voor Olympiakos actieve Pajtim Kasami. Verdediger Timm Klose (Norwich City) is niet tijdig hersteld van een knieblessure. Denis Zakaria (Young Boys) is de enige debutant in de selectie. Ook Yvon Mvogo en Nico Elvedi wachten nog op hun eerste interland, maar zij behoorden al eerder tot de wedstrijdgroep.

Keepers:
Verdediging:
Middenveld:
Aanval:
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.