Zweedse titelkandidaten presteren slecht

Na zes speeldagen in de Zweedse Allsvenskan hebben de topploegen nog geen moment kunnen imponeren. Regerend landskampioen Hammarby IF en titelkandidaten Helsingborgs IF en AIK bezetten respectievelijk een teleurstellende achtste, negende en elfde plaats.

Helsingborgs IF verloor dinsdag voor eigen publiek met 3-2 van Malmö FF en leed alweer de derde nederlaag in zes wedstrijden. Voorafgaand aan de competitiestart werd de ploeg nog bestempeld als logische opvolger van Hammarby IF, dat vorig seizoen de titel veroverde.

Hammarby zelf bleef maandag steken op een 2-2 gelijkspel tegen Halmstads BK. De regerend landskampioen won tot dusverre nog maar één van zijn eerste zes competitieduels en worstelt nadrukkelijk met het hoge verwachtingspatroon.

Ook het AIK van ex-Ajacied Peter Larsson kent de nodige problemen. De topclub uit Stockholm kwam maandag tegen het nietige Kalmar FF niet verder dan een saai gelijkspel (0-0) en won net als Hammarby pas één keer.

De ranglijst wordt na zes speeldronden aangevoerd door Örgryte IS . Landskrona BoIS , dat afgelopen seizoen naar de hoogste divisie promoveerde, is verrassend tweede, gevolgd door Djurgårdens IF.

Bekijk hier al onze video's