Zweedse bondscoach ontroerd door meereizende fans: 'Helden'

Reacties

Enkele tientallen Zweedse supporters reizen de nationale ploeg achterna voor de uitwedstrijd van donderdag tegen Azerbeidzjan. 'Helden', noemt bondscoach Janne Andersson ze. 

Zweedse bondscoach ontroerd door meereizende fans: 'Helden'
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan
3 - 0
Zweden
Zweden

Zweden speelt in Bakoe de eerste interland sinds het uitduel met België. Die wedstrijd zou niet worden uitgespeeld, omdat op dezelfde avond twee Zweedse supporters door een aanslag om het leven kwamen. Dat weerhoudt naar verluidt zo'n vijftig supporters niet om in het vliegtuig naar Azerbeidzjan te stappen. 'Als mensen naar Bakoe komen, zijn het helden', zei Andersson op de persconferentie.

Voor Zweden staat er overigens niets meer op het spel. In Groep F gingen de EK-tickets naar België en Oostenrijk. 'Wat in Brussel is gebeurd, maakt je zo verdomd pissig, verdrietig en wanhopig', blikte Andersson terug. 'We hebben het over mensen die van voetbal houden, een trip maken, veel geld uitgeven en reizen om ons te steunen...'

'In Bakoe hebben we niets meer om voor te spelen, maar er zijn mensen die je graag willen bedanken. Het zijn mensen met een groot hart, die ons op verschillende manieren hebben gesteund', sprak Andersson, die na zeven jaar afzwaait als bondscoach.

EK-kwalificatie

Stand Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.