Zweden met 'mix van ervaring en vers bloed' tegen Oranje

Reacties

De Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de start van de WK-kwalificatiereeks tegen Nederland op 6 september. De opvolger van Erik Hamrén kiest naar eigen zeggen voor 'een mix van ervaring en vers bloed'.

Zweden met 'mix van ervaring en vers bloed' tegen Oranje

Andersson (foto) was genoodzaakt de selectie aan te vullen met nieuwe gezichten, omdat de routiniers Zlatan Ibrahimovic (ex-Ajax), Andreas Isaksson (ex-PSV), Erik Johansson, Kim Källström en Pontus Wernbloom (ex-AZ) na de uitschakeling in de groepsfase van het EK allemaal een punt achter hun interlandloopbaan zetten. Ten opzichte van de selectie voor de eindronde in Frankrijk telt het Zweedse keurkorps dan ook veel nieuwe gezichten.

De erfenis van Ibrahimovic rust op de schouders van Marcus Berg, John Guidetti en Emir Kujovic, die ook al in de EK-selectie zaten. Christoffer Nyman, 23-jarige spits van Norrköping FK, krijgt ook een kans van Andersson. Op het middenveld zijn Marcus Rohdén (25, Crotone), Niklas Hult (26, Panathinaikos) en Alexander Fransson (22, FC Basel) de nieuwe namen. Achterin krijgen de in Italië actieve Filip Helander (23, Hellas Verona) en Emil Krafth (22, Bologna) een kans.

Van de 23 spelers die Andersson heeft opgeroepen voor het duel met Oranje, wacht alleen Helander nog op zijn interlanddebuut. Met Andreas Granqvist (ex-FC Groningen), Oscar Hiljemark (ex-PSV), Berg (ex-PSV en -Groningen), Karl-Johan Johnsson (ex-NEC) en Guidetti (ex-Feyenoord) herbergt de Zweedse selectie vijf voormalige Eredivisie-spelers. Celtic-rechtsback Mikael Lustig (53 caps) is samen met Granqvist (55 caps) het meest ervaren na het afscheid van bovengenoemd vijftal.

WK
Andersson erkende bij het bekendmaken van zijn selectie dat het een lastig karwei wordt het WK 2018 in Rusland te halen, met verder Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg als opponenten in Groep A. Alleen de poulewinaar plaatst zich direct voor de mondiale eindronde, de acht beste nummers twee spelen play-offs. Bondscoach Danny Blind maakte onlangs zijn voorselectie bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.