Zweden met mix van ervaring en talent tegen Nederland

Reacties

Bondscoach Janne Andersson van Zweden lijkt enkele talentvolle spelers de kans te geven tegen Nederland. In de eerste WK-kwalificatiewedstrijd staan ex-Eredivisiespelers Marcus Berg, Andreas Granqvist, John Guidetti en Oscar Hiljemark waarschijnlijk in de basis.

Zweden met mix van ervaring en talent tegen Nederland

Berg en Guidetti vormen vermoedelijk de aanval van Zweden. Dat maakt de krant Aftonbladet op uit de laatste twee trainingen, waarin Andersson met dezelfde elf spelers oefende. De 24-jarige Guidetti is de vervanger van de gestopte Zlatan Ibrahimovic. Of de ex-spits van Feyenoord ook echt kan meespelen is nog onzeker, aangezien zijn vrouw op het punt staat om te bevallen.

Talenten
Andersson geeft enkele jonge spelers de kans tegen Nederland. Zo start Alexander Fransson (22) op het middenveld naast ex-PSV'er Oscar Hiljemark. Fransson kwam pas twee keer in actie voor Zweden. De 25-jarige Marcus Rohdén begint als rechtshalf. Hij kwam sinds begin 2015 zes keer uit voor de nationale ploeg. Centraal achterin start de 22-jarige Victor Lindelöf naast de ervaren Granqvist (31).

Naast Granqvist en Berg zorgen vleugelverdedigers Mikael Lustig (29) en Oscar Wendt voor de ervaring bij Zweden. De 25-jarige Robin Olsen staat onder de lat. 'Het duurde even voordat ik eruit was, maar ik ben tevreden met de beslissing', zei Andersson maandag op een persconferentie. Dinsdag wordt er om 20.45 uur afgetrapt in Solna.

Två träningar i rad med samma matchning. Här är elvan som Janne Andersson ser ut att köra mot Nederländerna i morgon!

Een foto die is geplaatst door Sportbladet (@sportbladet) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.