Zware tegenslag Dortmund richting topper tegen Bayern

Borussia Dortmund is de interlandbreak niet ongeschonden doorgekomen. Sterker nog, trainer Jürgen Klopp kan zaterdag tijdens het thuisduel met Bayern München niet beschikken over Mats Hummels en Marcel Schmelzer.

Zware tegenslag Dortmund richting topper tegen Bayern

Beide internationals van Duitsland liepen dinsdagavond blessures op tijdens de vriendschappelijke interland in en tegen Engeland (0-1), waardoor zij voorlopig uit de roulatie zijn. Hummels (foto) is door een hielkwetsuur waarschijnlijk dit kalenderjaar niet meer inzetbaar, terwijl Schmelzer door een spierscheuring zeker drie weken moet toekijken.

Dat is een hard gelag voor Klopp, die eerder al Neven Subotic vanwege een zware knieblessure zag uitvallen. De centrale verdediger is een half jaar uitgeschakeld. Daardoor mist Dortmund de komende periode liefst drie van de vier basisspelers in de verdediging.

En dat terwijl er voor de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen enkele belangrijke wedstrijden op het programma staan. Zo wacht zaterdag de topper tegen koploper Bayern (tevens opponent in voornoemde CL-finale), dat bij een zege in het Westfalenstadion zeven punten voorsprong kan nemen.

Drie dagen later komt Napoli op bezoek in de groepsfase van de Champions League en Borussia Dortmund heeft een zege nodig om zich te plaatsen voor de achtste finales van het kampioenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen