Zware straf voor Legia na ongeregeldheden op Villa Park

Reacties

De supporters van Legia Warschau zijn de komende vijf Europese uitwedstrijden niet welkom, zo heeft de UEFA woensdag wereldkundig gemaakt. De oorzaak: ongeregeldheden met Poolse supporters rondom het Conference League-duel met Aston Villa.

Zware straf voor Legia na ongeregeldheden op Villa Park
© Pro Shots
Legia Warschau
Legia Warschau
2 - 0
AZ
AZ

De disciplinaire afdeling van de Europese voetbalbond heeft een zware straf uitgesproken en motiveert die met 'ongeregeldheden in het publiek, het aanrichten van schade, het gooien met objecten en het afsteken van vuurwerk.' Het ging twee weken geleden flink mis in Birmingham: de lokale politie meldde dat meerdere agenten gewond waren geraakt.

Als gevolg daarvan werd de Poolse aanhang een tijdje buiten het stadion gehouden, waar inderdaad met objecten gegooid werd, meer bepaald mayonaisepotten van een naburige snackkraam. Beelden van een Legia-supporter die halverwege een bekogeling uitgleed, gingen viraal. Nadat er eerder in Alkmaar al onlusten waren, moeten de supporters van Legia nu een poosje thuisblijven. Voorts heeft de club een boete van 100.000 euro gekregen.

De straf zou volgend jaar al in werking kunnen treden, mits Legia zich plaatst voor de knock-outfase van de Conference League. In een rechtstreeks gevecht met AZ heeft de Poolse club een punt nodig om te overwinteren.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.