Zware schorsing Markovic na rode kaart van Kuipers

Reacties

De UEFA heeft Liverpool-aanvaller Lazar Markovic zwaar gestraft voor zijn rode kaart in de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel. De Serviër is voor vier Europese duels geschorst.

Zware schorsing Markovic na rode kaart van Kuipers

Het houdt in dat Markovic sowieso beide wedstrijden van Liverpool in de zestiende finale van de Europa League mist. Besiktas is daarin de tegenstander van de Engelse grootmacht. Ook beide duels in een eventuele achtste finale gaan aan de aanvaller voorbij.

Markovic' zware straf volgt op de rode kaart die scheidsrechter Björn Kuipers hem toonde in het Champions League-duel met FC Basel (1-1) van 9 december. In eerste instantie werd de vleugelspits slechts voor één wedstrijd geschorst vanwege een slaande beweging richting Behrang Safari, maar de tuchtcommissie van de UEFA heeft alsnog besloten tot een zwaardere sanctie. Dit vanwege de voorwaardelijke straf die Markovic nog open had staan na zijn rode kaart in de halve finale van de Europa League van vorig jaar, toen hij met Benfica tegen Juventus speelde. Markovic kreeg destijds rood vanwege zijn aandeel in een opstootje buiten het veld. Hij miste daardoor de eindstrijd in Turijn, die de Portugezen via strafschoppen verloren van Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.