Zware behandelingen nopen Vilanova tot een afscheid

Tito Vilanova vertrekt bij Barcelona. Voor de tweede keer is speekselklierkanker teruggekeerd, waardoor de 44-jarige oefenmeester besloten heeft zich volledig op zijn herstel te richten.

Zware behandelingen nopen Vilanova tot een afscheid

In januari onderging Vilanova een operatie nadat er voor de tweede keer in korte tijd kanker was ontdekt. Voor behandelingen verbleef hij in New York en pas eind maart keerde hij terug. In november 2011 stond de trainer ook al maanden buitenspel als assistent-trainer van Barcelona vanwege de slopende ziekte.

Nu er opnieuw kanker is geconstateerd, doet Vilanova een stap terug. Hij zal opnieuw zware behandelingen ondergaan en kan dit niet combineren met het trainerschap bij Barcelona. Daar was hij sinds de zomer van 2012 de opvolger van Pep Guardiola, die hij eerder vier seizoenen als assistent had gediend.

Afgelopen seizoen werd de afwezigheid van Vilanova opgevangen door assistent-trainer Jordi Roura, maar verwacht wordt dat Barcelona de komende dagen Joan Francesc Ferrer, beter bekend als Rubi, zal aanstellen als opvolger. De 43-jarige oefenmeester werd onlangs aan de technische staf van de Catalanen toegevoegd en was vorig seizoen nog werkzaam bij Girona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen