Zwalkend NAC wil profiteren van 'mindere fase Cambuur'

Reacties

Het dolende NAC Breda kampt op bezoek bij SC Cambuur ook nog eens met wat personele problemen. Trainer Eric Hellemons probeert de moed er desalniettemin in te houden. Hij stelt dat de tegenstander eveneens met problemen kampt.

Zwalkend NAC wil profiteren van 'mindere fase Cambuur'

Met name verdedigend staat NAC er slecht op in aanloop naar het duel in Leeuwarden van komende zaterdag. De ploeg die toch al zo veel tegengoals kreeg, moet de geblesseerden Henrico Drost (schouder) en Jesse van Bezooijen (hamstring) en de zieke Aleksandar Damcevski (niet fit om te beginnen) missen. Ook spits Stipe Perica (eveneens hamstring) kan niet spelen.

Desondanks wil Hellemons het positief blijven bekijken. 'We hebben deze week goed kunnen trainen en hard gewerkt', aldus de oefenmeester. 'De voorbereiding is prima, nu moeten we dat nog omzetten in goede wedstrijden.' Achterin zal Gill Swerts centraal starten. Op het middenveld speelt Joey Suk, terwijl Erik Falkenburg doorschuift naar de spits.

Gevaarlijk
Het lijkt erop dat NAC met de van disciplinaire schorsingen teruggekeerde Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens op de bank op jacht gaat naar de eerste competitiezege sinds 14 september. 'De verwachting is dat Cambuur druk gaat zetten. Dan moet je ervoor zorgen dat je op de counter gevaarlijk kan zijn. Daar hebben we de spelers voor.' Makkelijk zal de klus in Leeuwarden niet worden, weet ook Hellemons.

'Cambuur zit op het moment in een mindere fase, daar moeten we gebruik van maken', luidt evenwel het opmerkelijke commentaar van de trainer van de nummer zeventien van de Eredivisie. 'Zelf zitten we echter ook in de hoek waar de klappen vallen. Het is zaak om daar nu eens uit te komen en een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd. We moeten vertrouwen tanken en dat doe je met een overwinning.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.