Zwak PSG na gelijkspel tegen Valencia naar kwartfinale

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In de return in eigen huis was een gelijkspel, na de 1-2 zege in de heenwedstrijd, tegen Valencia voldoende: 1-1.

Zwak PSG na gelijkspel tegen Valencia naar kwartfinale

Het was Valencia dat het spel probeerde te maken in Parijs, maar tot grote kansen leidde dat niet. Paris Saint-Germain leek zonder de geschorsten Zlatan Ibrahimovic en Marco Verratti tot niets in staat en liet zich erg ver terugzakken.

De eerste kans was na een kwartier voor Valencia's topscorer Roberto Soldado. Hij speelde middenvelder Jonas in, kreeg de bal terug en kon vanaf rechts het PSG-doel onder vuur nemen, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Salvatore Sirigu.

Een klein kwartier later moest Gregory van der Wiel al zijn opwachting maken (foto onder). Hij verving Christophe Jallet, die geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Er veranderde weinig aan het teleurstellende spel van de Fransen. Het was een slordige breedtepass van Clément Chantome die het duel in de 55ste minuut openbrak. Hij bracht Blaise Matuidi in problemen, waarna Jonas de bal kon veroveren en de bal in de korte hoek knalde. Het was zijn vijfde Champions League-treffer dit seizoen.

Valencia had op dat moment nog maar een treffer nodig om door te gaan naar de kwartfinales. De goal viel echter elf minuten later aan de andere kant: de ingevallen Kevin Gameiro maakte het de Valencia-defensie lastig waarna de bal uit de kluts bij Lavezzi terecht kwam. Pas in tweede instantie wist hij de enorme kans te verzilveren: 1-1.

Valencia voerde de druk verder op, maar bracht de Parijse defensie – met de teruggekeerde aanvoerder Thiago Silva – niet aan het wankelen. Na Real Madrid, Borussia Dortmund en Juventus is Paris Saint-Germain de vierde club die zich plaatst voor de kwartfinales. De loting vindt volgende week vrijdag plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen