Zwaanswijk: 'Winnen van A-League is een hoogtepunt'

Voor Patrick Zwaanswijk (37) is er met Central Coast Mariners veel aan gelegen zich zaterdag rechtstreeks te plaatsen voor de Grand Final, de eindstrijd van de play-offs om het Australische kampioenschap. Voor eigen publiek moet de formatie tegen Brisbane Roar een 2-0 achterstand ongedaan maken.

Zwaanswijk: 'Winnen van A-League is een hoogtepunt'

Met The Mariners wil de voormalige verdediger FC Utrecht en NAC Breda zich revancheren op het voorbije seizoen. Destijds verloor Central Coast Mariners de Grand Final van datzelfde Brisbane Roar na strafschoppen.

'Het verschil is dat we dit jaar de A-League hebben gewonnen ', zegt Zwaanswijk, die verwacht volgende maand voor één seizoen bij te tekenen. 'Dat landskampioenschap is voor mij al een hoogtepunt, iets dat ik niet eerder in mijn loopbaan heb bereikt. Door die eerste plaats in de A-League zijn we sowieso al zeker van deelname aan de Aziatische Champions League in het nieuwe seizoen.'

In de groepsfase van de huidige editie van de Champions League boekte Central Coast Mariners tot dusverre drie gelijkespelen, maar het heeft nog volop uitzicht op een plaats bij de laatste zestien. 'De Finals Series hebben prioriteit', weet Zwaanswijk.

'Vorig jaar verloren we de finale van Brisbane Roar na strafschoppen. Dit seizoen heeft Central Coast Mariners onder trainer Graham Arnold heel constant gepresteerd. Dat niveau moeten we ook in de laatste fase van het seizoen vasthouden.' (Vincent Okker) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's