Zuur voor Zoet, Boëtius de sigaar, Tevez naar Disney World

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zuur voor Zoet, Boëtius de sigaar, Tevez naar Disney World

• Wat leuk... Je gaat een avondje golfen, en prompt loop je een doelman van PSV tegen het lijf. Alleen, welke keeper is het nou? In elk geval wel zuur, voor Jeroen Zoet.

• 'Als jeugdspeler trainde ik net mee met het eerste elftal, toen de jongens tegen me zeiden dat het normaal is om jezelf in het midden van de kleedkamer voor te stellen aan iedereen. Wat ik niet wist, was dat de trainer op dat moment iets zou gaan bespreken in de groep. Hij keek me vreemd aan toen ik ineens begon te praten, waarna de rest natuurlijk in een deuk lag. Later tijdens mijn eerste lunch met de selectie hebben ze me mijn plek aan tafel aangewezen, alleen bleek dat telkens de plek van een ander. Achteraf kan ik er ook wel om lachen.'
Jean-Paul Boëtius (foto boven) onthult hoe hij als rookie in de selectie van Feyenoord steevast in de maling werd genomen (Feyenoord.nl).

• 'Naar het WK zal ik wel niet gaan. Ik ga met mijn vrouw en drie kinderen gezellig naar Disney World. Ik heb de kaartjes al besteld.'
Carlos Tévez koestert geen enkele hoop meer op een plek in de Argentijnse WK-selectie. Alejandro Sabella, bondscoach van het land, negeert de spits van Juventus al tijden. 

• Een opmerkelijk moment bij het Zweedse duels tussen Hammarby IF en Degerfors (5-0) .  De Noor Jan Gunnar Solli (Hammarby) haalde immers een trucje uit  • De arbiter van dienst was niet blij met het slimmigheidje en beloonde de dader met een gele kaart. Vermakelijk was het wel.

• Het gebeurt wel vaker op een training. Spelers die elkaar om watvoor reden dan ook in de haren vliegen. Zo ook bij AZ woensdag. Simon Poulsen en Steven Berghuis kregen het met elkaar aan de stok, maar sloten al snel vrede. De Deen had een simpele uitleg. 'Ach, Berghuis is handig, ik ben snel. Dat botst weleens', liet hij weten dat er geen enkele reden was voor meer nieuws.

• De biografie van Andrea Pirlo, 'I think, therefore I play' heeft nogal wat losgemaakt in de voetbalwereld. Zo verklapt de huidige middenvelder van Juventus, die in het verleden lang voor AC Milan speelde, dat hij tien jaar geleden voor het eerst en het laatst dacht aan doping bij een tegenstander. AC Milan werd destijds in de Champions League op sensationele wijze uitgeschakeld in de kwartfinale door Deportivo La Coruña. De Spanjaarden maakten een 4-1 nederlaag goed in eigen stadion. 'Het was de enige keer in mijn leven dat ik me afvroeg of mijn tegenstanders gedrogeerd waren', aldus Pirlo.

• De Colombiaanse zangeres Shakira ziet het al helemaal voor zich. Haar man, Barcelona-verdediger Gerard Piqué, in de toekomst als voorzitter van de Catalaanse grootmacht. Die toekomstplannen ontvouwde hij in het verleden al eens. 'Ik denk dat hij dat ooit zal zijn en dan ben ik zijn fist lady', aldus de zangeres. Over toekomstmuziek gesproken.

• Sinds hij onder de lat staat bij Barcelona is er volop ophef over zijn functioneren. José Manuel Pinto, ook wel bekend als Hiphop Pinto, heeft er lak aan. 'Een mening is als een kont, iedereen heeft er één', aldus de doelman die woensdagavond zal aantreden in de finale om de Copa del Rey.

• Of het handig is, is niet helemaal duidelijk, maar Mario Götze heeft voor ophef gezorgd. Hij speelde in het verleden (voor zijn transfer naar Bayern München) samen met Marco Reus bij Borussia Dortmund en heeft een geheimpje verklapt. 'Toen ik er nog zat, wilde hij graag naar Manchester United. Dat is niet veranderd.' Dat we het weten.

Samen met tennisser Jacco Eltingh en hockeyster Eva de Goede is Klaas-Jan Huntelaar Supporter van Schoon. Het credo is: op een schoon veld zijn sporters productiever en een schone sportclub schijnt ook gezelliger te zijn. De aanvalsleider van Schalke 04 is sowieso een opgeruimd mens en verafschuwt rotzooi om zich heen of rond het veld. Via allerlei ludieke acties kunnen deelnemende clubs en sportploegen een clinic krijgen van Huntelaar. Op de site www.supportervanschoon.nl/sport kan iedereen zich aanmelden.

Dries Mertens (foto) kan de laatste weken rekenen op veel enthousiasme. De kleine Belg bracht de Napoli-aanhang afgelopen zondag tijdens het competitieduel met Lazio (4-2 winst) in extase na een wel zeer fraaie treffer.

• Toch valt de supportersschare van Napoli na de treffer van Mertens in het niet bij de speaker in Stadio San Paolo...

 

Voetbalhumor... FC Groningen-aanvaller Richairo Zivkovic zal er woensdag aan moeten geloven. Zijn collega Nick van der Velden heeft een fraai presentje voor de talentvolle spits.

Wie van bijzondere wijnen houdt moet in mei afreizen naar Hong Kong. Daar gaan namelijk enkele flessen van niemand minder dan Sir Alex Ferguson (foto) onder de hamer. De voormalige manager van Manchester Unitred besteedde zijn spaarzame vrije tijd onder meer aan het verzamelen van flessen wijnen. Ferguson heeft het Britse veilinghuis Christie's ingeschakeld om een deel zijn collectie te veilen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.