Zulte Waregem aan kop, voorronden CL Paços Ferreira

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• SV Zulte Waregem heeft de koppositie in de play-offs weer te pakken na de spectaculaire overwinning op SC Lokeren • Met de rust keek Waregem tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist dat in de tweede helft om te buigen in een 3-2 overwinning • Belangrijke man voor de ploeg van trainer Francky Dury was voormalig Roda JC Kerkrade-verdediger Davy De Fauw, die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam • De voorsprong op achtervolger Anderlecht, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt een punt • De club uit Brussel neemt het zondag op tegen RC Genk • • Paços Ferreira kan een opvallende naam worden in het komende Champions League-seizoen • Door de nederlaag van Sporting Braga tegen CD Nacional (3-1) en de remise van Paços op bezoek bij Académica Coimbra (1-1) heeft de club zich geplaatst voor de voorronden van het miljoenenbal • Namens de bezoekers was Manuel José de doelpuntenmaker •

• Sporting Lissabon doet nog altijd mee om Europees voetbal • dankzij de treffer van Diego Capel pakte Sporting, waar Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel aan de aftrap stonden en Khalid Boulahrouz de hele wedstrijd op de bank zat, de volle winst tegen SC Olhanense in het Estádio José Alvalade • • Besiktas heeft drie belangrijke punten gewonnen met het oog op de tweede plaats in Turkije • In eigen huis was de Turkse topclub met 3-0 te sterk voor Gençlerbirligi • Door de winstpartij komt de ploeg van trainer Samet Aybaba, waar de Nederlander Oguzhan Ozyakup in de basis stond, op hetzelfde aantal punten als nummer twee Fenerbahçe, dat zondag aantreedt tegen kampioen Galatasaray • • Olympique Marseille heeft het kampioensfeest van Paris Saint-Germain een dag uitgesteld • In eigen huis was de achtervolger van PSG met 2-1 te sterk voor Toulouse • Namens Marseille was de Ghanees André Ayew twee keer trefzeker, terwijl Eden Ben Basat vlak voor tijd nog niets terug deed • De achterstand, met nog twee wedstrijden voor de boeg, op koploper PSG bedraagt vier punten • De club uit Parijs speelde een wedstrijd minder en kan zondag met een overwinning op bezoek bij Olympique Lyon alsnog kampioen worden • • Olympiakos heeft zaterdag de Griekse beker gewonnen • In de finale in Athene won de topclub uit Piraeus in de verlenging met 3-1 van Asteras Tripolis • Na negentig minuten was de stand 1-1 • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.