Zuinig City maakt geen fout, derde zege op rij voor Spurs

Reacties

Manchester City blijft in het spoor van koploper Leicester City. De dertiende competitietreffer van het seizoen van Sergio Agüero bleek tegen laagvlieger Sunderland genoeg voor de winst. Tottenham Hotspur boekte bij Norwich City de derde competitiezege op rij.

Zuinig City maakt geen fout, derde zege op rij voor Spurs

Sunderland - Manchester City 0-1
Al na een kwartier sleepte Manchester City de veertiende overwinning van het seizoen uit het vuur in het Stadium of Light. Wie anders dan Sergio Agüero zette The Citizens op het juiste spoor tegen de nummer negentien van de ranglijst, door zijn dertiende competitietreffer van het seizoen aan te laten tekenen.

Dat deed de Argentijn vrij sierlijk - met de buitenkant van zijn rechtervoet - toen de bal wat gelukkig in zijn bezit was gekomen. De aanvalsleider van de nummer twee van de Premier League kreeg de bal voor zijn voeten na een afzwaaier van Jesús Navas, nam hem mee en schoot in de rechterhoek raak. Daarmee hield Agüero, die lichtelijk geblesseerd raakte in zijn ijver de bal langs doelman Vito Mannone te werken (foto), zijn ploeg in het spoor van koploper Leicester City. The Foxes wonnen met 2-0 van Liverpool en dus blijft de achterstand drie punten. Sunderland - met Patrick van Aanholt negentig minuten op het veld - blijft negentiende met zes punten voorsprong op hekkensluiter Aston Villa.

Norwich City – Tottenham Hotspur 0-3
Tottenham Hotspur kwam op gelijke hoogte met nummer drie Arsenal door op bezoek bij Norwich City de derde Premier League-zege op rij te laten noteren. The Canaries stuntten voor de jaarwisseling nog door met 2-1 te winnen op Old Trafford en zorgden vorige week nog voor spektakel tegen Liverpool (4-5), maar Tottenham was oppermachtig op Carrow Road.

Harry Kane (links) en Dele Alli legden Norwich City over de knie: 0-3.
Harry Kane (links) en Dele Alli legden Norwich City over de knie: 0-3.

Het zevende competitiedoelpunt van Dele Alli hielp Spurs al vroeg in het zadel. De talentvolle negentienjarige middenvelder hoefde de bal in de tweede minuut alleen nog maar in te tikken na een redding van Declan Rudd op een schot van Christian Eriksen en deed dat ook. Na een half uur verdubbelde Harry Kane de marge uit een strafschop, waarna hij vlak voor tijd nog de derde Londense treffer van de avond liet aantekenen.

West Ham United – Aston Villa 2-0
In het kielzog van de topvier bleef ook West Ham United bovenin meedoen. De ploeg van manager Slaven Bilic behield de zesde plaats door thuis met 2-0 te winnen van Aston Villa. De hekkensluiter van de Premier League was de laatste drie duels ongeslagen en hield na de rode kaart van Jordan Ayew in de zeventiende minuut nog lang stand, maar bleef met lege handen achter.

Met tien man kon de ploeg van manager Rémi Garde, die tot zijn frustratie geen enkele aanwinst kon verwelkomen in de winter, niet meer dan tegenhouden. Na 58 minuten vond West Ham een gaatje in de Villa-defensie, toen Michail Antonio een voorzet van Mark Noble binnenkopte. Cheikhou Kouyaté stelde de zesde plaats van The Hammers vijf minuten voor tijd veilig: 2-0.

Overige uitslagen:
Crystal Palace - AFC Bournemouth 1-2
West Bromwich Albion - Swansea City 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.