'Zou kunnen dat Van Praag weer in beeld komt'

Reacties

Michael van Praag gaat zich niet nogmaals kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. Dat stelt de KNVB vanuit Kazachstan.

'Zou kunnen dat Van Praag weer in beeld komt'

Na alle gebeurtenissen bij de FIFA, waarbij onder anderen topbestuurders Sepp Blatter en Michel Platini een schorsing kregen, ging de naam Van Praag rond als mogelijke kandidaat voor de vacante positie van FIFA-president. De verkiezing staat gepland voor 26 februari.

'Maar dat is nu niet aan de orde', aldus Bert van Oostveen tegen de NOS. De directeur betaald voetbal van de KNVB sprak zich uit in Kazachstan, waar Oranje zaterdag moet spelen in het kader van de EK-kwalificatie. Maar ook de steun voor Platini als kandidaat was onderwerp van gesprek na de schorsing van de Franse oud-international.

Van Oostveen verwacht komende week in Nyon op een UEFA-bijeenkomst antwoorden te krijgen over Platini. 'De verkiezingen zijn op 26 februari en voor 26 oktober moeten de deelnemers zich kandidaat stellen. Ik wil nu niet te veel speculeren maar het zou inderdaad kunnen dat Van Praag opnieuw in beeld komt. Dan moeten veel landen en bonden een beroep op hem doen. Maar we gaan daar bij de KNVB niet opnieuw budget voor vrijmaken. De tijd is ook te kort om weer de hele wereld over te reizen.'

KNVB-voorzitter Van Praag was eind mei wel kandidaat voor het FIFA-presidentschap, maar trok zich terug om zich te scharen achter prins Ali. Die kreeg echter onvoldoende steun om Blatter te verslaan. De Zwitser kondigde vijf dagen later aan zijn functie alsnog ter beschikking te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.