Zorgen om Mandzukic en luxeprobleem voor Simeone

Reacties

Waar Real Madrid woensdag in de Spaanse Champions League-clash met Atlético Madrid vier spelers moet missen, concentreren de zorgen bij Atlético Madrid zich rond de fitheid van Mario Mandzukic. Met de blessures aan de kant van de geplaagde stadgenoot houdt trainer Diego Simeone zich niet bezig.

Zorgen om Mandzukic en luxeprobleem voor Simeone

Mandzukic kwam afgelopen zaterdag tegen Deportivo La Coruña niet in actie door een enkelblessure. Of de Kroatische spits net als in de heenwedstrijd meespeelt tegen Real, kon Simeone nog niet zeggen. 'Mandzukic heeft gisteren goed getraind. We moeten afwachten hoe het tijdens de sessie van vanavond gaat. We hopen dat hij kan spelen', vertelde de Argentijnse coach tijdens de persconferentie.

Waar Atlético verder alleen de geschorste Mario Suárez hoeft te missen, kan Simeone's collega Carlo Ancelotti geen beroep doen op vier belangrijke spelers. Gareth Bale, Karim Benzema en Luka Modric zijn allen geblesseerd, terwijl Marcelo geschorst is. 'Die blessures vind ik niet interessant, ik denk eraan hoe we Real Madrid pijn kunnen doen. We houden ons alleen bezig met onszelf', stelde Simeone.

Luxeprobleem
Dat met Suárez een belangrijke pion op het middenveld ontbreekt is volgens Simeone goed op te vangen. 'In defensief opzicht gaat het de laatste tijd goed. We hebben op de verdedigende posities uitstekende spelers.' En dus spreekt Cholo in die linies nog altijd van een luxeprobleem. 'Want elke wedstrijd vind ik het weer lastig om te bepalen welke spelers het meest geschikt zijn om te spelen.'

Juist dankzij die sterke defensie is Atlético sinds de verloren CL-finale van vorig seizoen ongeslagen tegen Real. In de zeven confrontaties die deze jaargang al plaatshadden kregen de Rojiblancos maar vier treffers tegen. En dus is Atlético na de 0-0 van vorige week strikt genomen zelfs favoriet. Van druk wil Simeone echter niets weten. 'We moeten vooral genieten van dit soort avonden, want zo vaak maak je dit niet mee. Er is geen sprake van druk, slechts van verantwoordelijkheden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.