Zoon Zidane bouwt verder aan afwijkend cv en strijkt neer in Ligue 2

Reacties

De voetbalcarrière van Enzo Zidane komt ondanks een aardig begin toch niet in de buurt van zijn vader Zinedine Zidane. De 26-jarige middenvelder was al ruim een half jaar clubloos, maar heeft een nieuwe club gevonden. Opnieuw is het niet direct een club die je verwacht bij een speler die in 2016 nog met een doelpunt debuteerde in de hoofdmacht van Real Madrid.

Zoon Zidane bouwt verder aan afwijkend cv en strijkt neer in Ligue 2
© Pro Shots

Enzo Zidane mag Juventus en Real Madrid als de clubs van zijn jeugd rekenen, inmiddels is de in Bordeaux geboren middenvelder ver verwijderd van de allure van de top. Vijf jaar geleden speelde hij zijn eerste en meteen enige wedstrijd in de hoofdmacht van Real Madrid. Onder zijn vader viel Enzo Zidane in tijdens het bekerduel met Leonesa en hij was zelfs trefzeker.

Tot een definitieve doorbraak leidde het echter niet, waarna de voetbalreis van Enzo Zidane begon. Met Alavés speelde hij nog twee wedstrijden in La Liga, daarna trok de middenvelder naar Zwitserland om voor Lausanne-Sport te spelen. Vanaf daar werd de dalende trend niet afgebroken, Rayo Majadahonda, het Portugese Aves en Almería waren de volgende clubs voor Enzo Zidane. Bij dat laatste team werd zijn contract al in oktober ontbonden.

Voor het komende seizoen heeft Enzo Zidane weer een werkgever gevonden. Hij trekt terug naar zijn geboorteland Frankrijk, waar hij gaat spelen voor Rodez AF. Die club werd afgelopen seizoen vijftiende in de Ligue 2. Bij het Franse team gaat Enzo Zidane met rugnummer 5 spelen, net als zijn vader in zijn laatste jaren bij Real Madrid deed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.