'Zonde voor Willems, maar ik geef de rode kaart niet'

Reacties

Gill Swerts is zich van geen kwaad bewust. De middenvelder van NAC Breda moest het na afloop van het duel met PSV (2-0 nederlaag) ontgelden vanwege de vroege rode kaart van Jetro Willems.

'Zonde voor Willems, maar ik geef de rode kaart niet'

Willems kwam na 29 seconden wild inglijden op Swerts, waarop scheidsrechter Kevin Blom de rode kaart trok. Maar in de herhaling was duidelijk te zien dat Willems hem niet raakte. Daar denkt Swerts echter anders over.

'Het is een fiftyfiftyduel tussen Willems en mij, waarbij ik wel word geraakt. Ik spring op om mezelf te beschermen. Als ik dat niet doe, gebeurt er misschien iets ergers. Ik heb het veld later moeten verlaten met een blessure en dat komt wel door dat moment. Maar de scheids kan ook geel geven', zegt de Belg tegenover FOX Sports.

Pijn
'Ik heb de hele eerste helft met pijn gespeeld en in de tweede helft moest ik gewisseld worden. Misschien kwam het door de val. Maar goed, het was een duel en ik trek zelf ook nooit mijn been terug. Was het een rode kaart? Misschien niet, het wegzenden van Willems kwam te vroeg in de wedstrijd', aldus Swerts, die het in de rust behoorlijk moest ontgelden.

Met name PSV-aanvoerder Wijnaldum uitte zijn woede tegenover de verdediger annex middenvelder. 'Ik snap dat wel. Zij nemen het op voor hun ploeggenoot. Het is zonde voor Willems, maar ik geef de rode kaart niet. Voor een scheidsrechter is het lastig om deze beslissing te nemen', zegt de voormalige speler van onder meer Feyenoord tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.